Hardcover proefschrift laten drukken

Hardcover proefschriften

Na jaren hard gewerkt te hebben aan je proefschrift is het tijd voor de afronding ervan. De laatste stap in het geheel is dan het laten drukken van het proefschrift. Ipskamp Printing biedt je vele mogelijkheden voor de afwerking van het proefschrift waaronder een hardcover proefschrift laten drukken.

Voordat een proefschrift gedrukt kan worden, moeten er een aantal keuzes gemaakt worden. Het soort papier moet bepaald worden. Er kan gekozen voor glanzend of mat papier en ook de dikte van het papier is belangrijk voor de uitstraling. Ook de keuze van een softcover of hardcover proefschrift laten drukken is belangrijk. Een combinatie van beide, een aantal softcovers en een aantal hardcovers, is natuurlijk ook mogelijk.

HardcoverEen hardcover proefschrift laten drukken heeft een aantal voordelen ten opzichte van een softcover. Door de stevige kaft is een hardcover duurzamer dan een softcover. De rug van een hardcover ziet er na het lezen nog uit als nieuw. Bij een softcover zijn de sporen van het lezen vaak zichtbaar. Een hardcover heeft verder een luxe en professionele uitstraling. Dat de prijs van een hardcover proefschrift laten drukken hoger ligt dan die van een softcover wordt vaak als nadeel gezien. Wil je dat de kosten niet de pan uit vliegen dan kan er gekozen worden voor een beperkt aantal hardcovers. Een hardcover proefschrift laten drukken voor jezelf en familie en vrienden is mogelijk.

Indien er is gekozen voor een hardcover proefschrift laten drukken zijn er nog een aantal keuzes die gemaakt dienen te worden. Moet de rug van het proefschrift rond of recht zijn? Wil je het binnenwerk genaaid hebben of wil je het gelijmd hebben? Hoe moet het schutvel, het papier aan binnenzijde van de kaft, er uit gaan zien? Een hardcover proefschrift laten drukken is uiteindelijk een kroon op het werk.

You Might Also Like